Artiklen indeholder reklamelinks

Når man er ude at rejse, vil man som regel gerne rejse så let som muligt. I hvert fald er det de færreste, der har lyst til at tage ting med, der ikke er brug for. Noget der dog altid er en god ide at tage med hjemmefra er medicin.

De fleste kender deres medicin ganske godt, og derfor er det ikke nødvendigvis for at huske at tage sin daglige pille eller lignende, at man ret beset burde tage sine indlægssedler med på ferie, men det er det nu alligevel.

Der kan opstå situationer, hvor man har brug for at få mere at vide om den medicin, man tager, og så kan man blive fanget med håret i postkassen, hvis man ikke har sin indlægsseddel med.

Fagre nye verden – informationen er online

Heldigvis kan man finde sin indlægsseddel online, og det er smart blandt andet når man er ude at rejse. Hvis man lader indlægssedlerne blive derhjemme, risikerer man ikke at smide dem væk under rejsen, og man kan i stedet gå på nettet.

Ligesom man kan gå på apoteket online, er der altså mulighed for at tjekke noget om medicinen på nettet, og de fleste steder i verden, kan man få internetadgang.

Når man køber noget medicin på apoteket, følger der altid en vejledning til medicin med, men sidder man på den anden side af jorden, kan man ikke regne med, at apoteket eller lægen har åbent, så man kan ringe og spørge om noget med medicinen.

Så er det smart, at man kan finde alt den nødvendige information fra indlægssedlerne på nettet på indlaegssedler.dk.

Må jeg blande medicin? Hvornår må jeg køre bil?

Indlaegssedler online

Det kan sagtens være, at du tænker, at du jo godt ved, hvordan du skal tage din medicin. Du tager den jo herhjemme. Derfor kan der nu sagtens opstå situationer, hvor det er godt at have adgang til oplysningerne på indlægssedlen, når apoteket ikke er rundt om hjørnet for at hjælpe.

Hvis du bliver ramt af en anden sygdom på rejsen, som kræver medicin, hvilke typer medicin må du så blande sammen? Og er der noget, du absolut ikke må blande sammen med andet medicin?

Pillepas er jo primært fokuseret på medicin, som indeholder euforiserende stoffer, så må du køre bil, når du har taget medicinen? Må du køre vandscooter?

Ferier er næsten per definition noget andet end hverdagen derhjemme. Derfor opstår der altså situationer, som er anderledes end dem, man kommer ud for normalt, og så skal man vide, hvordan ens medicin forholder sig til det.

Vær dækket ind med mere end du plejer

Når du har noget medicin, du tager regelmæssigt, skal du naturligvis have det med på rejsen, men det er også en ide at tage flere ting med. Der er flere ting, man kan tage med for at sikre sig mod de mest almindelige lidelser og gener, man kan blive udsat for på ferien.

En klassiker er sådan noget som Imodium, som kan hjælpe på rejsemave eller diarré, men det er også en god ide at tage vabelplaster med, hvis du skal på storbyferie og gå meget, og det er ofte rart at have noget med mod hovedpine – det er nemlig en irriterende måde at bruge sin ferie med hovedpine.

Tænk over hvilken type ferie, du skal på, og tænk over, hvor du skal hen – så bliver det lettere at finde de fornuftige ting fra apoteket, der er rare at have med.