Artiklen indeholder reklamelinks

”At rejse er at leve” et ordsprog mange benytter sig af, men samtidig også en livsstil og en hobby for mange. At opleve andre lande, kulturer og sprog er en del af os mennesker. I skolen har man allerede i de små klasse historie og engelsk, og her lærer man meget om hvordan verden hænger sammen.

Vi får altså i en meget und alder viden om, og interesse i hvordan Danmark er i forhold til resten af verden. Nysgerrighed og lysten til at vide mere om andre kulture bliver hurtigt en del af os mennesker, og derfor er det at rejse en meget stor del af os.

Rejseselskaberne nyder godt af vores kulturelle interesser for hinanden, og ikke mindst muligheden for at komme på ferie og opleve nye spændende mennesker og kulturer.

Men det er ikke altid nemt, at tage ud at rejse – især ikke hvis man har problemer med sygdomme og skal have medicin med på rejsen. Mange ser det som en besværlighed, men der er heldigvis hjælp at hente.

Det er et emne vi bør være mere opmærksomme på, da det ikke er lovligt at rejse med alt slags medicin. I denne artikel finder vi svar på, hvordan du skal håndtere dit medicin på rejsen samt hvordan du bør opbevarer det med hensyn til temperaturforskelle.

Har du brug for medicin på rejsen?

har du brug for medicin paa rejsenKronisk- eller midlertidig sygdom kræver medicin, og det er en nødvendighed for dig, at have det med på ferien. Husk derfor at, i god tid, at sikre dig, at dine recepter ikke er udløbet. Det er vigtigt, at du har nok medicin til hele rejsen, og det er en god idé at tage lidt ekstra med, så du ikke løber tør, hvis dit transportmiddel går i stykker eller er forsinket.

Medbring altid din medicin i den originale emballage, så både toldere og politi lettere kan se, hvad det er for noget medicin du har taget med. Er det receptpligtig medicin, står det på etiketten at medicin tilhører dig.

Opbevaring på rejsen

Alt efter hvilken rejseform du vælger, skal dit medicin altid opbevares i din håndbagage. Det er især vigtigt ved flytransport, da meget medicin kan tage skade af den kulde, der opstår i flyets bagagerum.

Når det anbefales at medicinen skal være i håndbagagen skyldes det også, at der i værste tilfælde kan ske uheld i form af flystyrt eller nødlandinger. Medicinen bør absolut ikke ligge i kufferten, da der ofte er kufferter som ikke kommer frem i tiden eller forsvinder.

Er du i tvivl om, hvordan dit medicin skal opbevares – temperaturmæssigt, så bør du læse indlægs sedlen eller spørge din læge om gode råd til rejsen. Tager du fx medicin som indeholder antibiotika eller som forebygger malaria, skal du være opmærksom på, at din hud kan blive overfølsom for solen.

Forberedelse giver en bedre ferie. God rejse.