Hvordan bestiller du et pillepas?

I dag er det meget normalt at tage medicin for alle mulige sygdomme og lidelser. Derfor skal det også kunne lade sig gøre, at medbringe medicin, når man skal rejse ud af landet.

Det er der heldigvis enighed om blandt alle lande, og derfor er Schengen-samarbejdet bl.a. opstået. Her har flere EU-lande indgået en aftale om, at et såkaldt pillepas skal udstedes, når man skal rejse mellem disse medlemslande.

Pillepasset er en medicinal-attest og en dokumentation på, at det medicin du har med på din rejse kun er til eget forbrug. Her snakker vi ikke om, treo, vitaminpiller, astma-medicin, hormoner, hudmidler og lignede, men om medicin som indeholder euforiserende stoffer – herunder sovepiller, stærkt smertestillende som morfin eller andet beroligende medicin.

I god tid

Vær i god tid Når du ved, hvor rejsen går hen – og du er afhængig af medicin, er det vigtigt at få lavet et pillepas. Skal du rejse inden for de Europæiske lande, som er en del af Schengen-samarbejdet, skal du have et pillepas.

Det får du ved at tage ned på dit lokale apotek eller du kan bestille det online – husk dit pas! På apoteket kan de udstede et pillepas til dig, og det er gratis at få lavet. Når du skal have lavet en dokumentation på, at dit medbragte medicin kun er til eget forbrug, er det en fordel, hvis du henvender dig på det apotek du plejer at bruge, når du køber og henter dit medicin.

Dit apotek udfylder et pillepas for hvert slags medicin du får, som indeholder euforiserende stoffer eller virkemidler. Dvs. hvis du tager 3 slags medicin, som indeholder euforiserende stoffer, skal du have lave 3 pillepas.

Skal du have lavet et pillepas på noget medicin du har derhjemme, og altså ikke skal ned og købe mere af i sammenhængen med din rejse, så skal du huske dokumentation på dette medicin. Det kan være din recept, en kassebon eller emballagen fra medicinen.

Ved udstedelse af et pillepas skal du ALTID medbringe personlig dokumentation i form af pas.

Online pillepas

Online pillepasI dagens Danmark og resten af verden, er vi meget digitale, og derfor kan du selvfølgelig bestille dit pillepas på internettet.

Du kan bestille dit pillepas på internettet, og herefter hente det på dit lokale apotek. Inden du går i gang skal du have dokumentation på dit medicin klar. Det skal være medicinen med lægens recept eller apotekets etiket, din private adresse og dit pasnummer – som står i dit pas.

Herefter følger du listen – Husk at du skal lave et pillepas til hvert enkelt medicin. Du vælger altså først hvilket medicin du vil lave pillepas på, og herefter vælger du dit apotek (der hvor du har købt eller vil købe medicinen). Så vælger du det som e-apotek og udfylder både dosering af medicinen pr. dag og hvor lang tid du skal rejse (max. 30 dage). Herefter skal du udfylde nogle informationer om din læge, samt personlige oplysninger på dig selv.

Så nemt er det – og har du en bruger på apotekets side, er det meget nemmere og hurtigere, hvis du får brug for at lave flere pillepas på det samme medicin.

Ventetid og varighed

Laver du dit pillepas online, kan du hente det på dit lokale apotek 1-2 dage efter bestillingen. Får du lavet pillepasset på apoteket – udfylder i det sammen, og du får pillepasset med derfra.

Pillepasset gælder kun for rejsens længde – og højest 30 dage.