Hvad er et pillepas?

I Danmark er der rigtig mange mennesker, som er afhængige af medicin. Heldigvis er medicinen opfundet, så vi alle kan leve et nogenlunde normalt liv alle sammen.

Når man har brug for medicin, kan det være svært at tage forskellige steder hen. Både herhjemme men også til udlandet. Meget medicin sætter en stopper for oplevelser og andet sjovt, men der er også fundet en løsning på dette.

Det er blevet en del nemmere, at rejse mellem landene i verden, da nogle EU-lande i 80’erne lavede et samarbejde om mere frihed mellem landene, hvor der bl.a. også blev lavet en aftale om ”pillepas”.

Pillepas?

Du skal have et pillepas, hvis du skal rejse uden for Danmarks grænser. Pillepasset er en slags medicinalattest, og et dokument som du skal kunne vise, hvis du rejser ud af landet.

Pillepasset er et dokument, som viser at det medicin du har med i bagagen KUN er til eget forbrug, og at du altså ikke har tænkt dig, at sælge det videre i det land du rejser til.

Myndighederne kan forlange at se dit pillepas, når du rejser til lande, som er en del af Schengen-samarbejdet.

Hvilken medicinMedicin

Det er ikke alt medicin du behøver et pillepas til. Det er helt okay at rejse med astmamedicin, hjertemedicin, forskellige hormoner, gigtmedicin, infektionsmedicin og diverse hudmidler. Bruger du nogle af disse former for medicin, kan du muligvis godt få lov til, at rejse rundt som du vil uden et pillepas.

Pillepasset er som hovedregel kun nødvendigt til det medicin, som indeholder euforiserende stoffer, altså stoffer som vil påvirke dit centralnervesystem. Det er medicin som f.eks. meget stærkt smertestillende, sovemedicin, noget der indeholder morfin eller beroligende medicin.

Der vil muligvis være flere slags medicin som kræver et pillepas. Det er meget vigtigt, at du er ops på, hvad dit medicin indeholder, og at du får lavet et pillepas, hvis du skal ud og rejse. Hvis du er i tvivl kan du altid kontakte din læge eller dit apotek.

Hvordan får man et pillepas?

Det er ikke svært at få udstedt et pillepas. Alle apoteker i hele landet kan hjælpe dig, og det er gratis at få lavet en sådan attest. Det er vigtigt, at du har dokumentation på alle de lægemidler du får, og derfor vil det være en fordel, at få apoteket til at lave et pillepas til dig, da de har alle dine oplysninger, om det medicin du køber der.

Der skal laves en attest på alt det medicin du får, som indeholder euforiserende stoffer. Du skal altså have en attest for hvert af disse medicinale produkter, som du skal have med ud af landet.

Pillepasset er gyldigt i 30 dage, og gælder kun for rejsens længde, hvis den er under de 30 dage.

Hvis du ikke skal købe mere af det medicin, som du har brug for på rejsen, men har nok af det der hjemme, skal du højst sandsynligt medbringe dokumentation i form af bonner, recepter eller emballagen, for at få et pillepas.

Det også vigtigt, at du har dit almindelige pas med, når du skal have et pillepas. Det er dokumentation for, at det er dig og dit forbrug der skrives på pillepasset.