Artiklen indeholder reklamelinks

 

Mange danskere rejser hvert år ud af- og ind i landet flere gange, nogle mere end andre. Når du skal ud og rejse, har du brug for at have noget medicin med. Det er derfor en god idé, at lave dit lille personlige rejse apotek, som du let kan have med på ferien, og dertil skal du selvfølgelig også huske det medicin du tager til hverdag, hvis du er afhængig af at have det med.

Til rejsen er det, afhængig af hvor du skal hen, nødvendigt at have et lille apotek med, så du ikke pludselig står og mangler et eller andet vigtigt. Det kan være i form af plaster, saltvand, forbinding, midler mod diarre, solcreme osv.

Hvis du er i tvivl om, hvad der er vigtigt at have med på netop din rejse, kan du spørge på apoteket. Det er nemlig ikke alle destinationer, som kræver det samme back-up fra det lille rejseapotek. Derudover har de forskellige apoteket lagt en online huskeseddel på internettet, som kan være rigtig god at læse og følge.

Det er også en god idé, at få lidt rådgivning ved din egen læge. Der kan de fortælle dig, om det er nødvendigt med vaccinationer, og om der er nogle alvorlige risici for at blive smittet med sygdomme i det pågældende land.

Er du gravid, ammer eller skal have små børn med på rejsen er det også en god idé, at få svar på de spørgsmål du eventuelt har omkring dette. Det kan både lægen og dit apotek hjælpe med.

Rejser du med en kronisk sygdom og har brug for medicin eller andet viden omkring transporten på din rejse, skal du også spørge lægen. Hvis du skal medbringe medicin på din rejse, kan det blive nødvendigt med et pillepas.

At rejse med medicinAt rejse med medicin

Uanset hvor man rejser hen og hvornår man rejser, vil der være en risiko for, at din bagage bliver væk. Derfor skal du aldrig ligge dit livsnødvendige medicin i bagagen! Brug din håndtaske, så du er sikker på, at du ikke kommer til at mangle dit medicin på rejsen. Det gælder ved alle slags rejser, også bus, tog og søfartsrejser.

Husk en rejseforsikring, som dækker dig, hvis du har en kronisk sygdom – kontakt derfor din rejseforsikring for at hører nærmere om din forsikring og din destination.

Medicinen du har med, skal opbevares i den originale emballage med indlæggelsesseddelen i. Medbring altid lidt ekstra medicin, så du ikke løber tør. Spas endelig på, at dit medicin ikke bliver for koldt, varmt eller får sollys, da det kan ødelægge det.

Pillepas

Medicin som indeholder euforiserende stoffer eller som virker sløvende kræver et pillepas. Det kan være sovemedicin, beroligende midler eller stærke smertestillende. Det er medicin som har den røde advarselstrekant på emballagen, der ofte kræver et såkaldt pillepas.

Pillepasset skal bruges, når du rejser mellem EU-lande, som er en del af Schengen-samarbejdet. Skal du til et land, som ikke er en del af dette samarbejde, skal du kontakte det pågældendes lands ambassade – præsenteret i Danmark.

Du kan få lavet et pillepas online, men også på dit lokale apotek.

(Du kan læse mere om pillepas og rejser på denne side)