Artiklen indeholder reklamelinks

Et pillepas er ikke et krav at have med på ferien, men et tilbud til alle borgere. Lande der er med i Schengen samarbejdet skal nemlig acceptere pillepasset som dokumentation for den medicin, man skal indtage.

Schengen aftalen blev indgået i 1985 af Frankrig, Luxemborg, Belgien, Holland og Vesttyskland. Aftalen blev navngivet Schengen, da den blev indgået i byen af samme navn, som er placeret i Luxemborg tæt på grænsen til Frankrig og Vesttyskland.

Aftalen omhandlede fri bevægelighed, og det betød bland andet, at grænsekontrollen mellem landegrænserne blev ophævet. I 1996 lavede de samarbejdende lande endnu en aftale. Denne aftale kom til at hedde Schengen-konventionen, og her kom Danmark også på banen. I dag er 22 EU-lande en del af aftalen og fri bevægelighed.

Schengen-konventionen har også en betydning for måden hvorpå, man kan rejse med sin medicin over landegrænser, og det er her, at et pillepas kommer ind i billedet.

Sådan får man et pillepas

alt-du-skal-vide-om-pillepas-sådanPillepas udstedes til euforiserende medicin, dermed er det ikke alt medicin, der er kan udstedes et pillepas til. Det er derfor vigtigt først at undersøge hvorvidt den medicin, man skal medbringe på rejsen, fremgår af listen over euforiserende lægemidler. Hvis det lægemiddel man indtager, ikke er på listen, behøver man ikke et pillepas. Hvis du alligevel er i tvivl, og mener, at din medicin er euforiserende, kan du søge vejledning hos din læge eller på dit lokale apotek.

Hvis den medicin du indtager findes på listen, kan du få et pillepas. Pillepasset kan bestilles online eller fås på apoteket. Bor man for eksempel i Aarhus, kan man henvende sig på Bruuns Apotek i Aarhus C og få udstedet sit pillepas. De kan også være behjælpelige med at vurdere, om det er nødvendigt for dig at få et pillepas med på rejsen.

Apoteker i Aarhus C kan dog kun udstede pillepas, hvis medicinen er lægeordineret – altså at det er på recept. Hvis man ønsker et pillepas på håndkøbsmedicin, skal man henvende sig til sin læge og få det skrevet på recept.

Når apotekerne skal udstede pillepasset, har de brug for nogle oplysninger. Derfor kan det være en god idé at medbringe recept, kassebon eller pakning med apotekets etiket, når pillepasset skal afhentes.

For at få et pillepas skal man have et gyldigt pas, da passet udgør dokumentation for både apoteket og myndighederne i det land, man skal rejse ind i.

Pillepasset er gratis for alle og er gyldigt i 30 dage. Hvis man skal rejse i mere end 30 dage, og har brug for et pillepas, skal man tage kontakt til ambassaden i det land, man skal rejse i. Hvis rejsen er af flere omgange, kan man få lavet er pillepas til hver enkel rejse i en omgang.

Det er vigtigt at bestille sit pillepas i god tid. Få flere gode råd og vejledning til pillepas og medicin på rejsen på Bruuns Apotek i Aarhus C og andre apoteksfilialer rundt om i landet.